Vroeger waren tegeltjes onmisbaar in de keuken. Wie kent niet de Delftsblauwe exemplaren uit de Nederlandse musea? Maar ook de bruine en groene tegels uit de jaren 60-80 kennen de meeste mensen nog wel. De laatste jaren zien we echter steeds strakkere keukens en om die reden wordt er dan ook steeds meer gestuct.

Keuken-stucwerk-sigma-schoonStucwerk in de keuken staat natuurlijk prachtig, maar een gladde wand, zeker in het wit, is natuurlijk wel besmettelijker dan al dat gekleurde drukke tegelwerk. Het stucwerk in de keuken werken wij dan ook af met een sterk waterafstotende verflaag. Wij werken graag met extreem goed afneembare latex, bijvoorbeeld van Veveo Aqua Clean mat. Deze verf moet 30 dagen uitharden en is prijziger dan een gewone verf, maar vlekken haal je er simpelweg met een natte doek vanaf. Met een speciale Sigmapearl Cleaner haal je zelfs het meest hardnekkige vuil zo van je muren. Best handig voor ons hobbykoks.