Eindelijk! Je hebt besloten die wand van je woonkamer strak te (laten) trekken. Op de vloer ligt nog een prachtig click-laminaat in wit eiken. De nieuw gestucte wand en de vloer moeten elkaar gaan versterken en dus wil je kiezen voor de mooiste plinten. Maar wat is de beste keuze?

Er zijn heel veel namen in omloop voor plinten. In de breedste zin kun je kiezen voor drie verschillende soorten plinten: plakplinten, overzetplinten en muurplinten. Loop even mee langs de muur, dan leggen we de verschillen uit.

De plakplint
Een plakplint is een goedkope oplossing die uitermate geschikt is wanneer er ruimte zit tussen de rand van je vloer en de muur. Deze plinten worden ook wel platte plinten genoemd. Met plakplinten heeft een houten of laminaatvloer de mogelijkheid nog de ruimte om uit te zetten of te krimpen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en op maat te knippen en bovendien zijn ze in meerdere breedtes verkrijgbaar. In het open ruimte die overblijft zijn snoeren goed weg te werken.

De overzetplint
Een overzetplint is een hoge plint die over een bestaande plint heengeschoven kan worden. Dit scheelt een hoop werk, maar ook het risico op beschadigingen aan de muur of de vloer.  Door de ruimte aan de achterzijde bieden ze bovendien de mogelijkheid om snoeren weg te werken. Overzetplinten kun je in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren kopen.

De muurplint
Een muurplint is eigenlijk een mooie kwaliteit grenen of MDF-plint. Muurplinten hoeven niet geschilderd te worden, maar lenen zich er uitstekend voor. Je kunt eenvoudig kiezen voor een contrasterende of juist voor dezelfde kleur als je muur of vloer. Optisch heeft dit nogal wat invloed. Zo lijkt een ruimte bijvoorbeeld breder als je plinten dezelfde kleur hebben als je vloer. Hoe hoger de plint, hoe hoger de ruimte lijkt. Wist je trouwens dat je muurplinten ook in dezelfde kleur als je laminaat kunt bestellen?

Naast deze drie soorten plinten wordt er regelmatig gesproken over hoge, brede, moderne of designplinten. Laat je in ieder geval goed informeren en bespreek de opties. Wil je dat wij de plinten voor je plaatsen? Laat het dan gerust weten. Wij nemen dit precisiewerk graag voor je uit handen.