Veel plafonds bestaan uit regelwerk en een afwerking met gipsplaten, een ideale basis om stucwerk op aan te brengen. In veel gevallen verzorgen wij zelf de plaatsing van die gipsplaten, maar het komt ook voor dat deze al zijn aangebracht. Wanneer je dit zelf doet, maak dan gebruik van gefosfateerde gipsplaatschroeven. Deze zullen niet roesten na het aanbrengen van het natte stucwerk.

Gipsplaatschroeven stukadoor HaarlemGebruik per hele gipsplaat van 40 cm breed altijd minimaal 4 en bij platen van 60 cm 5 schroeven op de kopse kant. Je ziet op internet veel verschillende adviezen, maar wil je veilig werken dan is maximaal 17 cm tussen elke schroef de absolute norm. Dit aantal zorgt niet alleen voor een nauwkeurige bevestiging, maar ook voor extra veiligheid. De schroeven hebben namelijk een brandvertragende werking. Voor die paar extra schroeven wil je niet onnodig risico lopen.

Gebruik om deze reden ook geen spijkers of nietjes voor je plafondplaten. Bij extreme hitte glijden de platen dan zo over de bevestiging omlaag.